Tilbage til oversigten

Daniel brænder for at se mennesker komme til tro på Jesus

Af Pia Dyreholt Grevsen

-Det har været en trosvandring for mig at blive præsteaspirant. Jeg har kunnet mærke, at der var en åndelig tjeneste, som trak i mig. Jesus har åbenbaret sig for mig og har gjort noget i mig. Jeg vil rigtig gerne være med til at “nå mennesker”, siger Daniel Malan, som er ungdomsleder i Åbenkirke Herning.

 Daniel er 26 år og er vokset op i Nordsjælland.

Udover at være præsteaspirant arbejder han som lærer på Midtjyllands Kristne Friskole.

 Daniel forventer at blive klædt godt på til opgaven

-Min forventning er at lære, hvad det kræver at påtage sig rollen som præst. Mit ønske er at lære mere om, hvad jeg tror på og at få en større selvindsigt. Jeg ser frem til at lære meget mere om, hvordan man videreudvikler og træner mennesker i discipelskab, siger Daniel Malan.

Daniel har arbejdet med mennesker før, men han vil gerne, at det skal være kontinuerligt, og at han vokser med opgaven.

 En brand for at nå ud til mennesker, som ikke kender Jesus

-Det evangelistiske ligger mig meget på hjerte, at bygge bro og at række ud til folk i vores land. For ca. seks år siden tog jeg på bibelskole. Der begyndte Gud at gøre ting i mig, som gav mig en brand for at se mennesker komme til tro. Særligt de mennesker, som er langt væk fra det, som hedder kirke, og som har det rigtigt svært, siger Daniel Malan.

 Da Daniel var lærer på Frydensberg Efterskole, var han med til at danne relationer til unge mennesker, som slet ikke kendte Gud. Det kunne fx være i forbindelse med fodboldkampe. Disse relationer kom til at gøre en forskel, og resulterede i, at flere fik et møde med Jesus.

 Det er vigtigt at have en berøringsflade udenfor kirken

Daniel føler, at Gud både har lagt det apostolske, “altså det at starte noget” og det evangelistiske på sit hjerte.

-Jeg vil altid gerne lave noget andet i mit liv ved siden af kirken, uanset om det er lønnet eller frivilligt. For mig er det vigtigt altid at have en berøringsflade udenfor kirken. Det er en del af sund åndelighed at have en interesse for mennesker, der ikke kender Jesus, siger Daniel Malan.

Daniel vil gerne lære mennesker, hvordan de kommer videre i det åndelige liv efter at være kommet til tro på Jesus.

-Jeg vil gerne træne troende mennesker, så de udvikler sig og vokser åndeligt, siger Daniel Malan. 

 Fremtidsdrømme og planer

Daniel er uddannet teolog fra Alphacrucis på Mariager Højskole.

-Jeg skal, såfremt at jeg kommer ind, i gang med at læse sociologi og kulturanalyse på Syddansk Universitet. Studiet lyder enormt spændende og givende, og så elsker jeg at studere, fortæller Daniel Malan.

Mere fra bloggen