Tilbage til oversigten

David elsker at hjælpe

David Eg Jensen oplever, at hans lyst til at yde praktisk hjælp er en gave fra Gud. Det førte til, at han tog en mentor-rolle på sig, hvor hans evne til at støtte og rådgive bliver brugt på jobbet til velsignelse både for andre og for ham selv. – Og ved Guds indgriben har han oplevet, at frygt blev erstattet med frimodighed.

David Eg Jensen er den næstældste af tre drenge og voksede op på en kartoffelfarm tæt ved Grindsted. Familien var tilknyttet Missionsforbundet, og troen på Jesus var en levende og betydningsfuld del af Davids opvækst. Som 13-årig tog han et personligt standpunkt for Jesus sammen med en flok andre teenagere på UMO’s Go Festival i Randers. Den dag satte mål og retning for hans liv. Han oplevede også at blive fyldt af Helligånden, hvilket var en yderligere styrke for den unge David.

Helligånden er vigtig

– Det er vigtigt at opleve Helligånden i en tidlig alder, siger David. Med den ekstra kraft, som Gud har lovet os, står vi stærkere stillet, når livets udfordringer møder os. Og Helligånden er desuden den, der udruster os med åndelige gaver, som kan være en fantastisk berigelse både for os selv og vore omgivelser, tilføjer han.

Praktisk hjælp er en døråbner

David oplever, at det som Gud især har udrustet ham med, er en evne til at afhjælpe forskellige behov og derved vise sin kristne tro i handling.

– Jeg brænder for at række ud til folk med praktisk hjælp. Det åbner ofte døre for, at jeg kan dele min tro på Jesus med dem. Det er i disse situationer, at min frimodighed bliver stor, og det har givet mig mange gode oplevelser. Jeg trives rigtig godt sammen med kolleger og folk, som ikke kender Gud, og jeg har lyst til at involvere mig i deres liv. Det er her, jeg oplever, at jeg har noget at give, og det er en stor glæde for mig, forklarer han.

Mentor for unge

– Jeg er ansat hos KK Wind Solutions som Facility Manager. En dag i firmaet blev vi spurgt, om vi i samarbejde med kommunen ville hjælpe udfordrede unge med at få arbejde eller uddannelse. Jeg mærkede, at dette lige var en opgave, der kunne give mit job en helt anden vinkel, og jeg sagde ja til mentor-rollen. Her ni år senere har jeg haft 7-8 unge fyre tilknyttet min afdeling. De fleste har været i praktik i tre måneder, men nu er to blevet fastansat. Den ene har været hos os i otte år og er snart færdig med en håndværksuddannelse. Det er en stor sejr for ham. Den anden er efter en prøveperiode blevet ansat i fleksjob, da han døjer med psykiske problemer. Det er meget berigende at arbejde med de unge drenge. Vi får snakket om alt mellem himmel og jord. Paraderne kommer ned, så det bliver naturligt at tale om mange forskellige ting, fortæller David.

Fri for frygt

– En personlig oplevelse, der har betydet rigtig meget for mig, var noget, der skete, mens jeg stadig var teenager. Det var i den periode, hvor den såkaldte Kolde Krig (en konflikt mellem Sovjetunionen og USA) var på sit højeste. Jeg hørte og læste alt for meget om oprustning og atomvåben. Jeg blev lammet af frygt, når diskussionen i klassen tog fat i den konflikt. Det skete flere gange, at jeg forlod klasseværelset og blev på toilettet, til timen var forbi. Jeg havde mange mareridt om natten, og det var ikke let for mig at snakke med nogen om mit problem.

Så en aften, hvor jeg lå på mit værelse, oplevede jeg pludselig et Guds nærvær, som jeg ikke havde prøvet før. Samtidig med nærværet hørte jeg Guds stemme i mit indre. Han sagde, at jeg ikke skulle bekymre mig, og at jeg ikke skulle være bange.

Jeg tog det virkelig til mig, og i løbet af de næste dage forsvandt frygten og har været væk lige siden. Det var så fantastisk at opleve. I årene efter har jeg virkelig oplevet Guds fred og ro, når der har været svære situationer, og jeg fik frimodighed til at bede for klassekammerater og kolleger. Når frygten forsvinder, kommer frimodigheden ind i stedet, har David erfaret.

Bøn for syge

Da David i sin tid skulle tage sin svendeprøve, arbejdede han med en projektopgave sammen med en anden.

– Min makker til opgaven havde problemer med en diskusprolaps, og en eftermiddag efter skole tog jeg frimodighed til at spørge, om jeg måtte bede for ham. Vi sad på hans værelse, og jeg lagde mine hænder på hans ryg og bad. Senere en dag på teknisk skole fortalte han foran hele klassen, at han havde fået det bedre med ryggen. Han kiggede over på mig og sagde: ”Øh, det var efter, at du var forbi mig, David.” Og så uddybede han ikke yderligere. Jeg mødte ham måneder senere efter endt uddannelse, og det gik stadig godt med ryggen.

For nylig mødte jeg en tidligere kollega i svømmehallen. Han havde store problemer med ryggen og var positiv over for, at jeg gerne ville bede for ham lige der i omklædningsrummet. Så det gjorde jeg. Vi er ikke stødt på hinanden siden, men jeg beder om, at der også er sket noget i hans situation, siger David.

Selv behov for helbredelse

David har selv behov for helbredelse, nemlig for en tilbagevendende migræne, som han forsøger at holde i skak med daglig svømmetræning.

Lad os sammen bede om, at Gud må hjælpe ham og sætte ham fri for den plage, som migræne er.

David Eg Jensen er gift med sin bedste ven, Lillian, og sammen har de tre voksne børn, Nicolai, Nadia og Philip. De har boet i Herning siden 1999.

Eva Krath

Mere fra bloggen