Tilbage til oversigten

Til Øst-Ukraine med nødhjælp

Den. 1. april afgik en stor lastbil med nødhjælp til krigszonen i Øst-Ukraine i samarbejde med Østhjælp i Brande. Erik Laursen var for år tilbage en af initiativtagerne til Østhjælp, en organisation, der stadig kører nødhjælp til Østeuropa.

– Jeg var på et møde i november, hvor en ukrainsk præst fortalte fra Ukraine. Han havde været i det besatte område med nødhjælp flere gange, og han berettede medrivende om de forfærdelige forhold folket lever under.  Præsten nævnte også den ukrainske modtagerorganisation, der har kontakt op på regeringsplan, og som sørger for, at hjælpen kommer de rigtige steder hen. Jeg havde ikke været aktiv med nødhjælp i lang tid, men jeg blev meget berørt af det, jeg hørte. Bibelen taler om, at Guds hjerte er at hjælpe mennesker i nød, og jeg oplevede, at Gud bad mig om at gøre noget, fortæller Erik Laursen.

Gode kontakter ved Østfronten

– Min bror, som er formand for Østhjælp i dag, er tidligere missionær i Ukraine og samarbejder med kristne i Øst-Ukraine. Jeg luftede mine tanker for ham om at sende en lastbil, og han var straks med på ideen, fortæller Erik.

– I samarbejde med Østhjælp lavede vi en kampagneflyer og en tekst, som vi satte i Brande Bladet. Det var en opfordring til at aflevere tøj på et centralt sted i Brande. Der var positiv respons, og folk kom med mange sække tøj og anden nødhjælp. På ganske kort tid fik vi kontaktet flere firmaer og organisationer, og der blev indhentet mad, madrasser, senge, borde, stole og computere. 

Nordea bankfolk samler ind

– En ansat i Nordea Bank læste kampagne-flyeren i Brande Bladet. Hun kontaktede mig og fortalte, at Nordea havde startet en kampagne i Herning og i Odense med indsamling af tøj og nødhjælp til det ukrainske folk. Alle bankens medarbejdere havde fået to fridage til at uddele 1000 tomme sække med et opråb til byens borgere om at fylde sækkene, og Nordeas medarbejdere ville så hente sækkene 14 dage efter. De var faktisk på udkig efter en eller flere nødhjælpsorganisationer, som de kunne donere sækkene til.. 

– Nogle dage senere kontaktede hun mig igen og sagde, at de havde besluttet, at alle sækkene skulle gå til vores lastbil. Resultatet var, at over 500 fyldte sække med tøj blev indsamlet under Nordeas kampagne tillige med tre paller nye sko. Det var en overraskende og meget positiv aktion, som var ”timet i rette tid,” og som vi er utrolig taknemmelige for, lyder det fra Erik Laursen.

Tak for opbakningen

– Jeg vil gerne hermed sige tak til alle fra Herning og Brande, der deltog i denne indsamling. Vi fik sendt denne lastbil afsted inden for en fornuftig tidsramme, og det er vi meget taknemmelige for!

/Eva

Mere fra bloggen