Tilbage til oversigten

Kirker gør nattelivet mere sikkert!

Måske så du artiklen i november måned på i Herning Folkeblad: “Kirkelige natteravne var på gaden i Herning”?

Herning har nemlig fået gadearbejdet “KirkeCare” til byen. 

KirkeCare er et arbejde i stil med Natteravnene – ikke en konkurrent, men et supplement – som har til hensigt også at kunne lægge skulder til en snak om livet, troen eller andet, hvis det efterspørges, men ellers at kunne være en tryghedsskabende faktor i nattelivet her i byen, ligesom KirkeCare er det i en række andre danske byer udover hele landet. 

Arbejdet er fælleskirkeligt men initiativet er udgået fra den folkekirkelige organisation Menighedsplejen i Danmark. Lokalt sidder vi som Åbenkirke med i lokalbestyrelsen gennem Niels-Peter Hedegaard. Øvrige medlemmer tæller både folke-, frikirke- og frimenigheds-præster og repræsentanter fra indre mission. 

“Det er min vurdering at initiativet er muligt i Herning på baggrunden af gode relationer præsterne imellem, som jeg igen vil tilskrive effekten af “Himmelske Dage på Heden”, siger Niels-Peter. “Det er min oplevelse at respekten for forskellige kirkelige traditioner og ståsteder har afløst den frygt og mistro, som nogle af os voksede op med. Og det er dette nye miljø, som gør den slags initiativer mulige.”

Åbenkirke er en del af arbejdet, og nogle få har allerede fundet ud af at gadearbejdet er igang, men der er plads til mange flere. Dette gadearbejde er anderledes ved at man helst vil have modne mennesker involveret snarere end unge. Modne mennesker i nattelivet har den rette effekt på gemytterne og trygheden omkring KirkeCares opgave.

Så hvis du sidder med en lyst til at møde spændende mennesker fra andre kirkelige sammenhænge her i Herning OG gerne vil gøre noget godt for Hernings unge mennesker i nattelivet, så kunne du måske blive en del af holdet. 

Kontakt Niels-Peter Hedegaard for mere information eller læs mere om KirkeCare her: www.kirkecare.dk

Mere fra bloggen