Tilbage til oversigten

Fire års søvnmareridt fik en ende

Benjamin Barrit har i fire år gennemlevet et langt mareridt i vågen tilstand. Han kunne nemlig ikke sove. Efterhånden sov han kun ca. 8 timer på en uge, og det varede i fire lange år.

Benjamin Barrit er 29 år og har boet det meste af sit liv i Randers, hvor han er opvokset i en kristen frikirkefamilie. For to år siden flyttede han til Herning for at påbegynde nyt studie. Men inden da havde han oplevet nogle dramatiske år i sit unge liv.

Tiltagende søvnproblemer

– Tilbage i 2016 begyndte jeg at få nogle problemer, der påvirkede min livskvalitet. Jeg fik gradvist mere og mere svært ved at sove. Jeg var ikke syg og havde ingen ydre problemstillinger, så det var uforståeligt, hvorfor jeg pludselig havde så svært ved at sove. Efterhånden, som ugerne gik, kunne jeg ikke længere klare min hverdag som teologistuderende på Aarhus Universitet. Jeg var nødt til at droppe ud af studiet og flytte hjem til mine forældre, fortæller Benjamin.

Undersøgelser og gode råd hjælper ingenting

At Benjamin nu boede hjemme, ændrede ikke på hans nattesøvn. Den blev kun værre, og i næsten fire år sov han i gennemsnit 8 timer om ugen. På en god dag kom han ud af sengen, men for det meste havde han ikke overskud til andet end at ligge i sin seng.

– Der kan være mange forklaringer på søvnproblemer, så man forsøgte at finde en årsag. Jeg blev vejledt m.h.t. kost og motion, og jeg blev udredt for angst og stress, men det førte ikke til noget svar. Jeg blev også vejledt vedr. såkaldt søvnhygiejne, som er søvnritualer, lys og temperatur i soveværelse, undgå kaffe og stimulanser m.m. Heller ikke disse råd hjalp noget. Jeg fik medicin og fik taget blodprøver og undersøgt hjertet. Jeg fik en henstilling til en søvnklinik, hvor man bl.a. rådede mig til at ligge kortere tid i sengen. Jeg var igennem alt, hvad systemet kunne tilbyde, men intet af det gjorde nogen forskel. Mit liv forblev søvnløst, miserabelt og isoleret, fortæller Benjamin.

Venner og familie bad

Det var heller ikke fordi folk ikke bad for Benjamins situation. Både venner og familie havde ham med i deres regelmæssige forbøn. Men lige lidt hjalp det, der var ingen ændring i situationen. Det var en svær tid for hele familien.

Et besøg ændrede alt

– Der var en meget speciel kvinde i mine forældres kirke ved navn Karin Kühl. Jeg vidste godt, at hun bad for syge. Jeg kendte hende som en ildsjæl, der både prædikede og bad for mennesker i sin hverdag. En dag kom hun på besøg i vort hjem. Og den dag blev skelsættende. Hun bad en enkel bøn til Gud for mig. Første nat efter Karins besøg var en normal nat. Jeg faldt i søvn, og jeg vågnede ikke efter en time. Jeg sov hele natten. De næste nætter sov jeg også hele natten, siger Benjamin og tilføjer: Og sådan har det været lige siden.

Livet kom tilbage

Efter Karins besøg kom livet tilbage, og genopbygningen af Benjamins krop begyndte.

– Min krop havde ikke bevæget sig ret meget, og musklerne var forsvundet. Det kan tage mange måneder for led og sener at blive stærke, så processen med at blive stærk var lang. Men nu to år senere er jeg helt tilbage til normalen.

Vi takker Gud

Benjamin og hans familie takker Gud for det mirakel, som han har fået lov til at opleve. Og Benjamin vil med glæde ære Gud ved at fortælle sit vidnesbyrd.

– Min helbredelse har givet mig håb for fremtiden, og jeg er rigtig glad for Åbenkirke og for Herning. Om to år er jeg færdig som ingeniør, og der er gode jobmuligheder. Så jeg regner med at blive her på egnen, så længe Gud ønsker det. Det er vigtigt for mig at være ledt af ham. Og jeg har oplevet, at han har ledt mig hertil.

Interview: Eva Krath-Andersen

Mere fra bloggen