Tilbage til oversigten

Frygt ikke!

Temarække i efteråret

Tænk lige over dette et øjeblik: Når Guds sendebud – engle – møder mennesker i Bibelen starter de altid med et “frygt ikke”. Det er udgangspunktet for al samtale med Gud. 

Når Jesus taler om fremtidige krigstrusler, den sidste tidsalder, synd eller mennesker vi opfatter som vores fjender, underviser han igen og igen om ikke at frygte. Hvorfor så snakke mere om det? Hvis Jesus har talt imod det, så er den vel ikke længere?

Men frygt har det med at fange vores opmærksomhed. Frygt giver magt. Frygt giver stemmer. Frygt giver klik. Kort sagt, frygt sælger. 

Derfor banker frygten på hver dag hos os allesammen. Nogle gange velbegrundet – andre gange som en helt urimelig følelse af konspirationer og opslugende bekymringer. Måske frygter vi endda mere i dag, fordi vi synes vi har så meget, vi kan miste? og spørgsmålet bliver så: Hvordan håndterer du dine bekymringer? 

Henover fire søndage i efteråret, startende søndag d. 23/10 til søndag d. 13/11, vil vi under overskriften “Frygt ikke” tage fat på bibelens opskrift på sund håndtering af bekymring og frygt.

Mere fra bloggen