Tilbage til oversigten

Vidnesbyrd fra frivillige og julehjælpsmodtagere

Glade og taknemmelige julehjælpsmodtagere

Rikke på 44 år er enlig mor på flexydelse. De skal være 5 juleaften, og de har modtaget julehjælp hos os før”. Det er dejligt, at vi kan holde jul uden at bekymre os om der er penge nok til resten af måneden”

Steffen på 37 år har modtaget julehjælp hos os før. De skal være 10 juleaften. “At modtage julehjælp betyder, at vi får ro i sjælen og kan bruge tiden på andet end at spekulere/bekymre os i løbet af juletiden”.

Gitte på 49 år har modtaget julehjælp hos os før. De skal være 3 juleaften. “Det, som gør en forskel for os, er at nu får vi julehygge i det lille hjem. Vi har nemlig ikkeøkonomi til julen”.

Andreas på 32 fortæller, at de som familie er belastet pga. psykisk sygdom (stress). De har modtaget julehjælp hos os før, og denne jul skal de være to voksne og to børn. “Det gør en kæmpe forskel for os, at vi modtager julehjælp. Det giver overskud, når en byrde kan blive taget fra én, samt at opleve at andre rækker ud og vil hjælpe os”.

Amina fra Somalia på 48 fortæller at de modtog julehjælp hos os sidste år og at de skal være 7 juleaften. “Det betyder meget for børnene, at vi får julehjælp”. Gitte er frivillig medarbejder og talte med Amina. Gitte fortæller, at hun under samtalen oplevede en stor taknemmelighed.

Irina på 54 fra Ukraine fik også julehjælp hos os sidste år. De skal være 5 personer juleaften. “Det giver os en økonomisk håndsrækning, så jeg kan få en hyggelig juleaften sammen med mine kære, tak”!!! Eva, som er frivillig medarbejder, fortæller at Irina udtrykte glæde og taknemmelighed.

Marie på 41 og Daniel på 43 har modtaget julehjælp fra Herning Care to gange før. De skal være 5 juleaften. Parret fortæller, at hjælpen gør det nemmere at få råd til julegaver til børnene. “Vi prioriterer børnene, og det ville være et økonomisk pres, hvis vi ikke modtog julehjælp”.

Larsine på 34 er enlig mor og kommer fra Grønland. De skal være syv personer juleaften og har også modtaget julehjælp hos os sidste år. Larsine fortæller: “Det letter mine skuldre og min økonomi at modtage julehjælp”. Rie som er frivillig og som talte med Larsine fortæller: “Jeg oplevede en åbenhed og taknemmelighed i vores samtale. Larsine deltager engang imellem i Cafe Netværk, som er et af Herning Cares sociale tilbud”.

Frivillige medarbejderes oplevelser og indtryk

Allan på 58 år som er frivillig medarbejder fortæller: “Jeg talte med mange forskellige mennesker”.

Hvad har gjort særligt indtryk på dig? “Muligheden for at hjælpe andre, også selvom de måske er lidt trykkede ved situationen. Det har været livsbekræftende og generelt en fantastisk oplevelse”.

Hanne Kirkegård som er frivillig og leder for Herning Cares besøgsteam fortæller:

Ting som har gjort særligt indtryk på mig: “Jeg talte med en familie, som har besluttet at de vil deltage i “Familienetværket”. Flere familier der har givet udtryk for, hvor stor forskel det gør i familien for dem at modtage julehjælp”

Hanne fortæller om mødet med en mor, som hun også havde talt med for flere år siden. Kvinden kunne huske Hanne. Dengang, hvor de talte sammen for flere år siden, fik Hanne af vide, at kvindens barn var i familiepleje. Hanne havde bedt en bøn for kvinden helt specifikt om, at hun måtte få sit barn hjem igen. Kvinden fortalte Hanne, at hun nu havde fået sit barn hjem igen, og at hun aldrig havde glemt, at Hanne havde bedt en bøn for hendes situation. Hanne fortæller, at hun blev rørt over at høre kvindens beretning, og udtrykker glæde over den forskel hun kunne gøre ved at række ud og vise omsorg.

Redigering/Pia Dyreholt Grevsen

Mere fra bloggen